dilluns, 18 de març del 2013

FRICANDÓ


 
INGREDIENTS:

( per la picada i 6 racions de fricandó)

Picada

4 nyores netes, també és molt bo amb tomàquets secs

50 gr. d’ametlla torrada

50 gr. d’avellanes torrades

3 nous

1 grapat de pinyons torrats

4 -5 dents d’all

Fulles de julivert

 

Fricandó

25 gr. de moixernons deshidratats (també pot ésser altre bolet)

350 gr. d’aigua a temperatura ambient (posar-los en remull com a mínim ¼ d’hora)

Canyella en pols, sal, farina

300gr. de ceba

2-3 dents d’all

100 gr. d’oli d’oliva

100 gr. de tomàquet (natural o en conserva)

Sal, pebre

1’200 gr. de filets de vedella (de la culata de l’espatlla o plana, conill, gerret, llata prima etc.

(El tall rodó queda més eixut).

1 cullerada de picada

100 gr. de Brandi o vi

 

PREPARACIÓ:

       Quan tinguem la carn, en cas de què  sigui el dia o unes hores abans, la posarem per capes en un escorredor i l’amanirem amb la sal i la canyella, la tapeu amb film i la deixeu reposar a la nevera fins l’hora de coure.

       Passarem els talls per la farina i els tindrem a punt de posar a dins del got.

       Amb el got sec, hi farem la picada, poseu els fruits secs i les nyores, tritureu a vel. 6. Afegiu-hi els alls i julivert, Tritureu a vel. 6. Reserveu.

       Poseu els bolets en remull.

 

Fricandó:

       Poseu l’oli a dins el got, programeu 10’, Varoma, vel. cullera. Mentre s’escalfa preparem la ceba i els alls, ho tireu per el forat i pugeu la vel. al 5, (ha de quedar un trossejat grosset), baixeu a vel. collera.

       Afegiu-hi el tomàquet, salpebreu i programeu 5’, Varoma,vel. cullera.

        Afegiu-hi la vedella enfarinada. Programeu 2’, Varoma ,vel. cullera.

       Afegiu-hi una cullerada de picada, (la sobrant la podeu reservar per altres plats), l’aigua dels bolets i el brandi. Programeu 30’, Varoma, vel. cullera.

       Mentrestant podeu tenir els bolets al Varoma i situar-lo a sobre la tapa perquè es coguin al vapor. (no cal tot el temps de cocció de la carn).

       Aboqueu-ho tot en una cassola o plata per servir.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada