dilluns, 14 de gener del 2013

CANELONS DE VERDURES AMB GAMBES

 


INGREDIENTS:

Sofregit:
 
½ kl. de gambes
4 pastanagues (300gr.)
3 carbassons (500gr.)
3 porros (360gr.)
2 cebes (240gr.)
Sal, pebre
70 gr. d’oli d’oliva (per el sofregit)
40 plaques de canelons


Beixamel:
 
50 gr. d’oli d’oliva (per el fumet)
80 gr. de farina
800 gr. de llet
Sal, nou moscada (optatiu)
30 gr. de mantega
1 cullerada d’oli
Formatge rallat (segons gust)

ELABORACIÓ:

1.- De primer rentarem les verdures i les tallarem en rotllanes regulars, posarem la meitat a dins del got i les trossejarem a vel.5 duran uns 3 segons, (segons vulguem la mida del trinxat) Reserveu. Abocarem l’altre meitat i repetirem l’operació, (si fem menys quantitat no és necessari fer-ho en dues vegades).Buideu el got de les verdures per poder posar-hi la papallona. Mesureu-hi l’oli i afegiu-hi les verdures trinxades. Programeu 30 min, Varoma, vel. cullera.
Les verdures han de quedar adobades. Quan surti força vapor retireu el cubilet i poseu el cistell a sobre de la tapa. Quan estiguin cuites, poseu-les a escórrer en el col·lador del Varoma,(no les exprimiu) i guardeu el suc que fan.
Tindrem a punt les cues de les gambes tallades a trossets i passades per oli calent (quan fem el fumet les passem per oli dins la thermo) i les afegirem a les verdures calentes. Ja tenim el farçit dels canelons.
(Mentre coeu les verdures podeu aprofitar el vapor, per coure en el Varoma , rotllanes o trossos de peix, per poder augmentar la quantitat, i trobar-hi més peix ).


Fumet:
1.- Amb les pells i caps de les gambes i sense rentar el got. De primer hi posareu l’oli, l’escalfeu a 100º, hi passeu els cossos de les gambes durant un minut, les barregeu a les verdures. A la resta de l’oli hi afegirem les pells i els caps i ho farem sofregir uns 3 minuts, a 100º, vel. cullera. Afegiu-hi 300gr. de llet i programeu a 100º, durant 5 minuts. Quan acabi el temps poseu la vel. al 5 durant uns segons (per esprémer el suc). Col·leu el resultat. Renteu el got.
2.- Poseu la mantega, l’oli i la farina, programeu 1 minut, 100º, vel.5. Desenganxeu la pasta del got amb l’espàtula. Afegiu-hi el fumet què teniu colat, la llet sobrant i el suc què ha deixat les verdures, sal, nou moscada. Programeu 10 minuts, 100º, vel.5, aquesta l’aguanteu el temps just perquè quedi ben homogeni,”mig minut” ja podeu baixar a vel.3, la resta del temps.
3.- Repartiu la beixamel per sobre els canelons, empolseu-los amb formatge ratllat i fornegeu uns 15’ a 200º (segons el forn).






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada