dilluns, 14 de gener del 2013

CANELONS DE CEPS AL FOIE

Aquesta recepta la vaig fer el dia de Reis per dinar. Tothom va quedar encantat! La penjo perquè la meva mare me l'ha demanat! És un honor vinguent d'una gran cuinera com ella!! Crec que he heredat la seva afició per la cuina tot i que em dóna mil voltes! 



INGREDIENTS (Per 35 canelons):

1 kl. De pits de pollastre desossats
300 gr. de cebes
2 dents d’all
2 tomàquets petits
70 gr. d’oli
20 o 30 gr. de ceps (posats en remull i ben escorreguts)
150 gr. de Brandi
Sal, pebre, 1 fulla de llorer (opcional)
90 gr. de foie (no cal que sigui fresc) 


ELABORACIÓ:

1.- Poseu a dins del got la ceba i els alls, trossegeu 2 seg a vel. 4, afegiu-hi l’oli, sofregiu-ho 10 minuts, Temperatura Varoma, vel. cullera.

2.- Quan s’acabi de sofregir afegiu-hi el pollastre salpebrat, el llorer i els tomàquets.

3.-Poseu a remenar uns 10 minuts, vel. cullera i Varoma.

4.-Afegiu-hi el Brandi i els ceps escorreguts. Programeu 20 minuts, vel. cullera, Varoma o 100º (depenent del suc que tregui el pollastre), acabat el temps retireu la fulla de llorer.

5.-Afegiu-hi el foie, trossegeu 15 segons, vel. 4-5. Si us agrada més fi afegiu temps 

6.-Suggeriments: És un farcit molt bo, es pot utilitzar en altres presentacions: petxines i verdures farcides etc. També el podeu enriquir amb tòfona.

7.-Beixamel: 100 gr. de ceba, 1 litre de llet, 100 gr de farina, 30 gr. d’oli, 70 gr. de Brandi, 1 cullereta de pols de ceps (quan els bolets estan secs es polvoritzen en la Thermomix).

Preparació:
Poseu dins el got la ceba, trossegeu 4 segons a vel.4, afegiu-hi l’oli i la farina, sofregiu-la 7 minuts,Varoma, vel.1.
Incorporeu-hi el Brandi, programeu 6 minuts Varoma vel. 1, sal i pebre al gust.
Afegiu-hi la llet i la pols dels ceps, programeu 7 minuts, 100º, vel.3.

Si la voleu més compacte hi poseu un xic de farina.

1 comentari:

  1. Els vàrem tastar el dia de Reis i puc assegurar que son boníssims!!!!!

    ResponElimina